Programa Formatiu

El programa compta amb sessions formatives en línia i presencials sobre gestió empresarial, innovació i tecnologia, amb una durada total de 101 hores. I també visites presencials per veure casos d’èxit.

Així mateix, tots els projectes participants accediran a mentories grupals i/o individualitzades impartides per persones expertes del món empresarial i acadèmic.

La formació consta de quatre blocs:

BLOC_01

CADENA DE VALOR DE LA BIOECONOMIA: MERCAT, OPORTUNITATS I NECESSITATS

11 hores
Sessió inaugural. Introducció a la bioeconomia. Lideratge i rol de l’agro-food dins la bioeconomia circular. Cadena de valor agroalimentació i models de negoci. Oportunitats del mercat i tendències disruptives de futur en l’àmbit de l’agricultura i l’alimentació. Projectes d'èxit.

BLOC_02

GESTIÓ EMPRESARIAL, EMPRENEDORIA I INNOVACIÓ A LA CADENA DE VALOR AGRO-FOOD

30 hores
Introducció a l’emprenedoria. Emprenedoria basada en la innovació. Innovació. Generació d’idees i solucions de negoci. Validació del Model de Negoci. Planificació estratègica. Màrqueting digital i comunicació. Gestió econòmica financera. Mecanismes de finançament. Administració d’una Start Up.

BLOC_03

TECNOLOGIA, BIOECONOMIA CIRCULAR I SOSTENIBILITAT

17 hores
Sostenibilitat i economia circular. Valorització de subproductes. Tecnologia per a la bioeconomia. Tecnologia de l'aigua i avaluació de l'impacte a l'economia circular. Projectes d’èxit.

BLOC_04

TECNOLOGIES DISRUPTIVES PER CREAR REPTES INNOVADORS EN LA BIOECONOMIA

43 hores
Agricultura i alimentació 4.0. Nova transformació de la cadena de valor. Sistemes i dispositius avançats per a una major eficiència (tecnologies d’IoT). Agricultura de precisió: sistemes GIS, teledetecció i aplicació variable d'inputs. Producció biotecnològica: aliments funcionals i nutracèutics. Intel·ligència artificial i tecnologia de dades. Aplicacions de la robòtica a la societat. Ciberseguretat. Sistemes de traçabilitat. Tecnologia Blockchain. Altres tecnologies vinculades a la transformació digital: Cloud, RA/VA, 5G, etc. Projectes d’èxit.
Total 101 hores de formació: 22,5 hores presencials i 78,5 hores online.

TUTORIES ESPECIALITZADES

71 hores a repartir entre tots els projectes participants per a la resolució de necessitats específiques.

FORMADORS/ES

Professionals de la Universitat de Lleida, del Centre Tecnològic Eurecat i del CEEILleida.

Metodologia del curs

Tot el programa formatiu es desenvoluparà en format mixt (virtual i presencial).
Es demana compromís en l’assistència.
DATES
Les dates seran de setembre a desembre. Inici el dia 17 de setembre.

Veure Calendari
HORARI DE LES SESSIONS
dimarts, dimecres i dijous, de les 18.00h a les 21.00 hores.
LLOC DE REALITZACIÓ
Les formacions presencials es realitzaran al Parc AgroBioTech Lleida i a la UdL i les virtuals a través de la plataforma d’Eurecat.
MENTORIES

Hores a convenir.